logo Jongerenvertegenwoordigers

Gender Equality in 5 (simpele) stappen

maandag 6 juni 2016
Door: Esther van Duin

Als jongerenvertegenwoordiger naar UNESCO is het best gek uit te moeten stappen bij de halte parlement européen om  naar een internationale bijeenkomst te gaan. Toch was een klein uitje van de VN naar ‘Europa’ helemaal geen slecht idee. Ik was afgelopen week bij het ‘Gender Equality Matters’ seminar van de Council of Europe. Dit seminar bracht een dertigtal jongeren vanuit heel Europa (continent, dus niet alleen de Europese Unie) bij elkaar om te discussiëren over gender equality. Het uiteindelijke doel was om richtlijnen op te stellen voor de Council of Europe’s activiteiten rondom jeugd.

Tegenwoordig lijkt dit begrip overal rond te zoemen. De VN lanceerde de HeforShe campagne met Emma Watson, Nederland voert actief beleid op gender gelijkheid in binnen- en buitenland en openlijk stellen dat vrouwen achter een aanrecht horen wordt toch niet meer gewaardeerd. Al met al staat het bereiken van gender gelijkheid staat hoog op de politieke agenda. In plaats van een dag-tot-dag verslag van de gebeurtenissen wil ik deze blog eigenlijk liever wijden aan hoe gender equality te bereiken in 5 stappen.

Stap 1: Men neme het idee van twee tegenovergestelde seksen (man/vrouw) en gooit dit het raam uit.

Huh? Is het zo simpel? Nou, ja en nee. In een notendop zit het zo: Gender is een sociaal construct. Dat betekent dat het niet biologisch bepaald is maar dat wij dat met z’n allen bewust en onbewust gemaakt hebben. Alles en iedereen wat niet precies in het maatschappelijke idee past valt buiten het hokje en wordt vaak gediscrimineerd. Dat komt erop neer dat je geboren wordt als duidelijk mannelijke of vrouwelijke sekse, je je vervolgens ook met dat gender identificeert en je de eigenschappen en gedrag wat daarbij hoort laat zien, ten slotte word je verliefd op het andere geslacht. Dit ziet er schematisch ongeveer zo uit. De rode ideeen in het midden zijn zij die afwijken van de norm

Stap 2: Men geeft alle genders gelijke rechten

Een van de duidelijkste voorbeelden van ongelijkheid is ongelijkheid voor de wet. Zo krijgen mannen in Nederland maar welgeteld 5 dagen verlof na de geboorte van een kind, terwijl dit bij vrouwen veel langer is. Mocht je tot twee weken geleden als vrouw niet bij het Korps Mariniers. En mogen homomannen alleen bloed geven als ze 12 maanden of langer geen seks hebben gehad.

Stap 3: Men zorgt dat gelijke rechten ook in praktijk worden gebracht

In vooruitstrevende landen als Nederland begint hier vaak het heikele punt. Wettelijk horen mannen en vrouwen gelijk loon te krijgen, in praktijk is dit vaak niet zo. Wettelijk is het verboden om de LHBTIQ gemeenschap te discrimineren, in praktijk is dit vaak niet zo. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er is een duidelijk verschil tussen gelijke rechten en gelijke kansen

Stap 4: Men zorgt voor gelijke beoordeling en waardering

Waarom wordt een vrouw vaak niet geloofd als zij aangifte doen van huiselijk geweld? Waarom is het stoer voor mannen om met veel meisjes te slapen maar andersom niet? Waarom vinden wij het zo moeilijk over seks te praten? Waarom nemen we minder snel een transman of vrouw aan? Deze vraagstukken hebben te maken met gelijke beoordeling en waardering van alle genders. Zoals in stap 1 al uitgelegd vinden wij alles wat buiten de norm valt vaak maar lastig te behappen en waarderen we dit ook anders.

Stap 5: Volledige Gendergelijkheid

Dit stappenplan is natuurlijk een enorme versimpeling van de complexe wereld waar wij in leven. Het laat echter wel zien dat genderongelijkheid in de wereld gelaagd is en dat we gelijkheid alleen kunnen bereiken door op alle fronten actief te zijn. Dus zet de volgende keer een open invulhokje op je vragenlijst waar mensen hun eigen gender kunnen invullen, maak toiletten genderneutraal, stimuleer mannen in je omgeving om hun emoties te tonen en sta op de barricades voor ieders rechten. Ik sta in elk geval naast je. 


Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen