logo Jongerenvertegenwoordigers
jongerenpanel2

Sustainable Development Goals


Sinds 2016 zijn de nieuwe werelddoelen, ofwel de Sustainable Development Goals ingegaan. Deze 17 doelen, die voor alle landen wereldwijd gelden, zijn bedoeld om armoede, ongelijkheid en klimaatverandering tegen te gaan en 'de wereld in 2030 tot een betere plek te maken', zoals de VN zelf zegt. 

Tijdens de gastles over de Sustainable Development Goals beginnen we algemeen: hoe zijn deze doelen ontstaan, wat staat er allemaal in en hoe gaan we er wereldwijd voor zorgen dat de doelen in 2030 behaald zijn? 

Daarna worden we een stapje concreter: we zoomen in op een paar specifieke doelen en de leerlingen gaan samen met de gastlesdocenten onderzoeken hoe het met het behalen van deze doelen staat in Nederland.

De gastles eindigt met actie: wat kunnen de leerlingen zélf doen om aan het behalen van deze doelen bij te dragen? Hun ideeen schrijven ze op in een actieplan, die ze vervolgens zelfstandig kunnen uitvoeren of met behulp van Ik Ben Geweldig werkelijkheid kunnen maken.

Deze gastles wordt gegeven door zowel de Jongerenvertegenwoordigers en werkgroepen VN, UNESCO als Jong & Duurzaam.

- De jongerenvertegenwoordigers en werkgroep UNESCO gaan vooral in op doelen 4, 10 en 16.
- De jongerenvertegenwoordigers en werkgroep Duurzame Ontwikkeling gaan vooral in op doelen 6, 7, 12 en 13.
- De Jongerenvertegenwoordigers en werkgroep AVVN gaan vooral in op doelen 1, 2, 10 en 16.

Aanvragen of meer info


Om deze gastles aan te vragen bij de Jongerenvertegenwoordigers en werkgroep UNESCO, mail je naar unescocoordinator@njr.nl.

Om deze gastles aan te vragen bij de Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling en werkgroep Jong & Duurzaam, mail je naar docoordinator@njr.nl.

Om deze gastles aan te vragen bij de Jongerenvertegenwoordigers naar de Algemene Vergadering van de VN, mail je naar vncoordinator@njr.nl

Resultaten


Gedurende het eerste half jaar van 2016 hebben de jongerenvertegenwoordigers VN, DO en UNESCO bij elkaar al zo'n 3500 leerlingen bereikt met hun gastlessen over de Sustainable Development Goals. Naast het informeren van de leerlingen over de SDG's en het aansporen tot zelf in actie komen, hebben zij tijdens deze gastlessen informatie verzameld over o.a. de houding van jongeren ten opzichte de SDG's. 

De resultaten van dit onderzoek, samen met een analyse van de impact van deze gastlessen, zijn te lezen in dit rapport, opgesteld door de VN Jongerenvertegenwoordigers Max, Sahar en Mary.  


    Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen