logo Jongerenvertegenwoordigers
jongerenpanel2

Gastles Jong in Europa


Na het succes van de Jonge Voorzitterstour zijn de jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken en de NJR werkgroep Jong in Europa weer begonnen met het geven van gastlessen. Vanaf september 2016 is de gastlessenreeks ‘Jong in Europa’ van start gegaan.

Op 7 februari 1992 is door 12 landen het Verdrag van Maastricht getekend, waarmee de aanzet voor de euro en de uiteindelijke EU is gemaakt. Nu -25 jaar later- is er veel veranderd: we zijn van 12 naar 28 landen gegaan, er zijn een gemeenschappelijke munt en markt en er bestaan geen grenzen meer in de EU. Toch ligt de Europese samenleving onder druk. Tijdens deze tour gaan we met jongeren in gesprek over de vraag: “Waarom hebben we een Europese Unie en wat doet deze Europese Unie eigenlijk voor jou?”

Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht op 7 februari 2017 wordt in Maastricht het Yofest  georganiseerd. Als onderdeel hiervan nodigen we 200 jongeren van de tour uit om in gesprek te gaan met (Europese) politici over de toekomst van Europa voor de jonge generatie.

Heb je interesse in een gastles om zo deel uit te maken van ‘Jong in Europa’, neem dan contact op met de gastles-coördinator Lisa de Meijer via EUcoordinator@njr.nl.

Aanvragen of meer info


Mail om deze gastles aan te vragen of voor meer informatie naar de coördinator van de werkgroep Europese Zaken.


Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen