logo Jongerenvertegenwoordigers
Werkgroep

Werkgroep Jong en Duurzaam


De werkgroep Jong & Duurzaam van NJR is een enthousiaste en actieve groep jongeren tussen de 16 en 26 jaar. De werkgroep ontwikkelt duurzame projecten voor jongeren van dezelfde leeftijdscategorie, maar ook voor middelbare en soms zelfs basisscholieren. De projecten zijn divers, dynamisch en uitdagend. Daarnaast is de werkgroep voortdurend bezig om zichzelf op allerlei gebieden verder te verduurzamen. De werkgroep neemt regelmatig deel aan verschillende symposia en organiseert zelf leerzame uitstapjes. Verder wordt veel samengewerkt met andere duurzame organisaties en/of bedrijven, en uiteraard met de twee Jongerenvertegenwoordigers duurzame ontwikkeling.

Over de werkgroep


De toekomst van jongeren is belangrijk! 
Daarom moeten we nu actie ondernemen en niet later. Wij zijn een enthousiaste groep jongeren die zoveel mogelijk impact willen maken. Om transitie in gang te zetten is het belangrijk dat iedereen over de juiste kennis beschikt. Maar vooral de jongeren, hoe gaat onze toekomst er uit zien? Welke stappen moeten we nu zetten om een gezonde, veilige en fijne toekomst te creëren? 

Ons doel
Het doel van onze werkgroep is om het gesprek over duurzaamheid op gang te houden en jongeren bewust te maken. De communicatie is niet eenzijdig. In onze filosofie gaat duurzaamheid over samenwerking en ideeëncreatie. 

Wat doen we?
We geven gastlessen op basis, middelbaar en hoger onderwijs. Door voor de klas te staan bereiken we de belangrijkste doelgroep: de jongeren. Het doel van de gastlessen is om jongeren bewust te maken en het gesprek over duurzaamheid levendig te houden. Samen met leerlingen gaan we brainstormen, stellen we vragen en doen we een quiz. Zo stimuleren we dat jongeren zelf gaan nadenken over hoe de toekomst er uit moet gaan zien. 
Daarnaast zijn we actief door het bijwonen en organiseren van evenementen. Houd de website en social media in de gaten!

Lid worden?
Dat kan nu! Jong & Duurzaam biedt de kans om jezelf te ontwikkelen en te specialiseren op het gebied van onder andere educatie en projectmanagement met duurzaamheid als leidraad. Bekijk hier de vacature. Voor vragen of meer informatie kun je altijd de coördinator mailen.

Gastlessen


De werkgroep Jong & Duurzaam heeft meerdere gastlessen ontwikkeld. Een overzicht van hun gastlessenaanbod is te vinden op hun website www.jongenduurzaam.nl .

In dit document vind je ook een overzicht van hun gastlessen.

Voor meer informatie of om een gastles aan te vragen kun je contact opnemen met de gastlescoordinator van de werkgroep via gastlesdo@gmail.com

Meer info


Voor meer info over de werkgroep Jong en Duurzaam kun je mailen naar de coördinator van de werkgroep. Kijk ook eens op www.jongenduurzaam.nl


AGENDA

Er zijn op dit moment geen agenda-items.
› Agenda

Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen