logo Jongerenvertegenwoordigers

Finalist Thom van Stralen (24 jaar), Wageningen


Thom van Stralen is één van de twee finalisten voor Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Dit is wat hij jullie wil vertellen!

Tegen wie neemt Thom het op? Lees hier meer over Emma Clemens

Wil je op Thom stemmen? Je kunt hier stemmen


 

Wat wil jij als Jongerenvertegenwoordiger gaan doen?

Het lijkt me fantastisch om meer jongeren bij duurzaamheid te betrekken. Ik wil de jeugd ervan bewust maken dat ook zij een bijdrage aan het klimaat kunnen leveren. Ik wil graag zoveel mogelijk verschillende jongeren ontmoeten en met hen in gesprek gaan over hun visie op een betere wereld. Ik ben veel jongeren tegengekomen die hele vernieuwende ideeën over duurzaamheid hebben, deze mensen verdienen meer aandacht, dat wil ik hen geven. Zo werken we samen aan een betere toekomst.

Waarom zou een jongere op jou moeten stemmen?

Ik heb altijd al veel samengewerkt met jongeren, als atletiektrainer, bijlesdocent, zeilinstructeur en als activiteitenbegeleider op campings. Nu geef ik naast mijn studie middelbare scholieren les in duurzaam ondernemen. Hier krijg ik enorm veel energie van. Stem op mij voor een jongerenvertegenwoordiger die van aanpakken weet en graag contact heeft met de jeugd.

Hoe kom jij achter de ideeën en meningen van jongeren?

Bijna iedereen is tegenwoordig bereikbaar via social media. Door op de hoogte te blijven van bekende vloggers zoals Enzo Knol en Tim Hofman, zal  ik makkelijk contact blijven houden met de jeugd. Ook wil ik zelf jongeren bereiken via informatievideo’s over het klimaat. Verder geloof ik dat persoonlijk contact ook enorm belangrijk is, door met jongeren te praten tijdens verschillende bijeenkomsten, zoals in klassen, buurtcentra en natuurverenigingen wil ik erachter komen wat écht belangrijk voor hen is.

Wat lijkt jou het leukst om te gaan doen als jongerenvertegenwoordiger?

Naar de VN in New York gaan! En daar vertellen over de klimaatvisie van de Nederlandse jeugd. Dat lijkt me echt geweldig!

Wat lijkt jou het minst leuk om te gaan doen als jongerenvertegenwoordiger

Luisteren naar lange speeches van saaie mannen in pak in een kantoor..  Dan vraag ik ze liever om de mouwen op te stropen en om samen met mij écht aan de slag te gaan!

 

 

 

Stemmen

Yes, heb je je keuze gemaakt?! Stem hier op je favoriet!


Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen