logo Jongerenvertegenwoordigers

Finalist Emma Clemens (22 jaar), Rotterdam


Emma Clemens is één van de twee finalisten voor Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Dit is wat zij jullie wil vertellen!

Tegen wie neemt Emma het op? Lees hier meer over Thom van Stralen

Wil je op Emma stemmen? Je kunt hier stemmen

 


Wat wil jij als Jongerenvertegenwoordiger gaan doen?

Veel jongeren willen graag iets aan duurzaamheid doen, maar hebben het gevoel dat ze niet in hun eentje de wereld kunnen verbeteren. Dit gevoel herken ik goed, en daar wil ik iets aan gaan doen!

Als jongerenvertegenwoordiger wil ik mij gaan inzetten voor meer aandacht voor duurzaamheid in de les. Jongeren leren zo wat het onderwerp duurzaamheid inhoudt en wat mogelijke oplossingen kunnen zijn. Zo geef je de jeugd de tools om het klimaatprobleem op te lossen.

Hoe kom jij achter de ideeën en meningen van jongeren?

Door veel te praten en te luisteren. Via social media maar ook door bezoeken aan scholen, wil ik erachter komen wat de jeugd bezighoudt en wat ze van het onderwerp duurzaamheid vinden.

Momenteel ben ik bezig met het verzamelen van To Do’s vanuit de jeugd voor de nieuwe minister van Klimaat. Ik hoor graag met welke speerpunten de minister van Klimaat zich volgens jullie bezig moet gaan houden de komende vier jaar!

Stuur me een Facebook berichtje (stem op EM)  of een e-mailtje (stemopemnaardevn@gmail.com).

Waarom zou een jongere op jou moeten stemmen?

Van jongs af aan ben ik enorm bezig geweest met duurzame ontwikkeling. Op zevenjarige leeftijd schreef ik bijvoorbeeld al een brief naar minister-president Balkenende om hem te vragen iets aan het klimaatprobleem te doen. Ik ga dus alles op alles zetten om de stem van de Nederlandse jeugd luid en duidelijk in Den Haag te laten klinken. Het is tijd voor actie, zoals er in Rotterdam vaak gezegd wordt: handen uit de mouwen, niet lullen maar poetsen!

Wat lijkt jou het leukst om te gaan doen als jongerenvertegenwoordiger?

Ik kijk ernaar uit om alle creatieve en enthousiaste ideeën van andere jongeren te horen. Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig naar wat politici nou echt vinden van duurzaamheid.

Wat lijkt jou het minst leuk om te gaan doen als jongerenvertegenwoordiger?

Hmmm... Ik kan eerlijk gezegd niet zo snel iets bedenken maar misschien twitteren? Daar ben ik net mee begonnen en het is wel heel nieuw voor me.

 

 

 

Stemmen

Yes, heb je je keuze gemaakt?! Stem hier op je favoriet!


Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen