logo Jongerenvertegenwoordigers

Getting started

zondag 2 oktober 2016
Door: Jongerendelegatielid Environment & Health

Hey allemaal! Sinds kort ben ik onderdeel van het NJR team geworden, dus bij deze stel ik mezelf even voor. Ik ben Daniel, 18 jaar en studeer Biologie aan Universiteit Utrecht. Daarnaast ben ik al een tijdje actief bij CHOICE for Youth and Sexuality, een partnerorganisatie van de NJR.

Sinds kort ben ik het Jongerendelegatielid Milieu en Gezondheid. Wat dat precies is? Het is eigenlijk de functie van een jongerenvertegenwoordiger, maar op een iets kleinere schaal. Ik ga de meningen van jongeren verzamen voor twee conferenties: de jongerenconferentie Environment & Health in Wenen en de ministeriële conferentie in Tsjechië. De conferenties richten zich voornamelijk op hoe milieu inspeelt op gezondheid, en wat we daaraan kunnen doen.

Die meningen ga ik voornamelijk verzamelen met behulp van gastlessen en meetings met relevante jongerenorganisaties. Het thema waar ik me het meest op wil gaan richten in gastlessen is Urban Environment and Health: hoe kunnen we steden zo milieuvriendelijk en gezond mogelijk maken?

Ik ben heel benieuwd wat jullie hierover denken. Een paar dagen geleden was ik bij een brainstorm van gemeente Utrecht, waarin besproken werd wat jongeren willen zien in het nieuwe centrum. Dit gaf me veel inspiratie voor mijn toekomstige gastlessen. Ook heb ik deze week meegeholpen bij een workshop over hoe we de duurzaamheid van ziekenhuizen kunnen verbeteren, erg interessant!

Ook overleg ik met het ministerie over mijn voortgang en adviezen. Dit zal voornamelijk zijn bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, waar ik regelmatig vergader. Het is erg fijn dat het ministerie erg transparant is en me betrekt in alle stukken. Maar ik zal zeker niet mijn nadruk leggen op het ministerie, maar op de meningen van jongeren zelf. Daar gaat het namelijk om, jongeren zo goed mogelijk vertegenwoordigen.

Al met al kijk ik uit naar het aankomende jaar. Mocht je iets willen vragen, of een mening met me delen, kan je mij altijd mailen of op mijn Facebook  pagina voor deze functie bereiken.

Daniel van Wyngaarden
Jongerendelegatielid Milieu & Gezondheid
NJR


Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen