logo Jongerenvertegenwoordigers
Youth Delegate Environment & Health

Daniel van Wyngaarden


18 jaar | uit Zoetermeer | Studeert Biologie aan de Universiteit Utrecht

Ondertussen op Facebook

Updates

NJR wordt lid van EEHYC

woensdag 12 juli 2017
Door: Jongerendelegatielid Environment & Health

Hallo allemaal,

 

Ontzettend leuk nieuws! Vanaf het moment dat ik kennis heb gemaakt met de Europese jongerencoalitie voor milieu en gezondheid (European Environment and Health Youth Coalition) was het meteen raak: gedeelde prioriteiten en een leuke klik. Na zo'n 9 maanden actief te zijn mag ik aankondigen dat de NJR een lid wordt van de coalitie! Dit laat zien dat wij staan voor een gezonde en schone leefomgeving, en daardoor meer invloed kunnen gaan hebben op Europese processen. 

Vragen of opmerkingen? Stuur me een Facebook berichtje of mail me!

 

Deel dit artikel: Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Statement 6de Ministeriƫle conferentie Milieu en Gezondheid

donderdag 6 juli 2017
Door: Jongerendelegatielid Environment & Health

Hallo allemaal!

Een statement wat ik recent gaf bij de WHO is te bekijken op Youtube. Hiermee zijn vele beleidsmakers geinspireerd met onze belangen en realiteiten. Hierover volgt binnenkort een blog!

Heb je vragen of opmerkingen? Graag! Check mijn Facebook pagina of mail me op DanielvanWyngaarden@NJR.nl

https://www.youtube.com/watch?v=2LsQicj8910&feature=youtu.be

Deel dit artikel: Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Getting started

zondag 2 oktober 2016
Door: Jongerendelegatielid Environment & Health

Hey allemaal! Sinds kort ben ik onderdeel van het NJR team geworden, dus bij deze stel ik mezelf even voor. Ik ben Daniel, 18 jaar en studeer Biologie aan Universiteit Utrecht. Daarnaast ben ik al een tijdje actief bij CHOICE for Youth and Sexuality, een partnerorganisatie van de NJR.

Sinds kort ben ik het Jongerendelegatielid Milieu en Gezondheid. Wat dat precies is? Het is eigenlijk de functie van een jongerenvertegenwoordiger, maar op een iets kleinere schaal. Ik ga de meningen van jongeren verzamen voor twee conferenties: de jongerenconferentie Environment & Health in Wenen en de ministeriële conferentie in Tsjechië. De conferenties richten zich voornamelijk op hoe milieu inspeelt op gezondheid, en wat we daaraan kunnen doen.

Die meningen ga ik voornamelijk verzamelen met behulp van gastlessen en meetings met relevante jongerenorganisaties. Het thema waar ik me het meest op wil gaan richten in gastlessen is Urban Environment and Health: hoe kunnen we steden zo milieuvriendelijk en gezond mogelijk maken?

Ik ben heel benieuwd wat jullie hierover denken. Een paar dagen geleden was ik bij een brainstorm van gemeente Utrecht, waarin besproken werd wat jongeren willen zien in het nieuwe centrum. Dit gaf me veel inspiratie voor mijn toekomstige gastlessen. Ook heb ik deze week meegeholpen bij een workshop over hoe we de duurzaamheid van ziekenhuizen kunnen verbeteren, erg interessant!

Ook overleg ik met het ministerie over mijn voortgang en adviezen. Dit zal voornamelijk zijn bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, waar ik regelmatig vergader. Het is erg fijn dat het ministerie erg transparant is en me betrekt in alle stukken. Maar ik zal zeker niet mijn nadruk leggen op het ministerie, maar op de meningen van jongeren zelf. Daar gaat het namelijk om, jongeren zo goed mogelijk vertegenwoordigen.

Al met al kijk ik uit naar het aankomende jaar. Mocht je iets willen vragen, of een mening met me delen, kan je mij altijd mailen of op mijn Facebook  pagina voor deze functie bereiken.

Daniel van Wyngaarden
Jongerendelegatielid Milieu & Gezondheid
NJR

Deel dit artikel: Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Maak kennis met: Daniel van Wyngaarden

vrijdag 9 september 2016
Door: Jongerendelegatielid Environment & Health

Sinds deze week is Daniel begonnen als Jongerendelegatielid Environment & Health. Hij zal een jaar lang de stem van jongeren vertegenwoordigen in het Europese Environment & Health proces.

 

Maak meteen even kennis met Daniel!

 

Wat is je motto?

 

"'Wie zijn eigen pad durft te lopen, verdwaalt niet', omdat ik altijd al kies om mezelf te zijn en om mijn eigen keuzes te maken.”

 

 Wat zijn jouw sterke punten?

 

“Mijn sterke punten zijn denk ik mijn inlevingsvermogen en nieuwsgierigheid.”

 

 Welk doel heb jij voor ogen?

 

“Mijn doel is om met behulp van wetenschappelijk kennis de maatschappij (en wereld) te verbeteren. Ik motiveer mezelf dit doel te bereiken door te studeren wat ik interessant vind, Biologie. En door meer te weten te komen over de maatschappij en de problemen daarin. Dit geeft me motivatie om er iets aan te doen, want omdat ik het kan, vind ik dat ik het ook moet doen.”

 

Op de hoogte blijven of in contact komen met Daniel? Houd deze site in de gaten en vind hier zijn contactgegevens!

Deel dit artikel: Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Jongerendelegatielid Environment & Health


Het jongerendelegatielid Environment & Health vertegenwoordigt de jongerenstem in het European Environment and Health Process (EHP). Het delegatielid wordt voor een jaar (sept 2016-sept 2017) aangesteld en bezoekt samen met de Nederlandse delegatie de Sixth Ministerial Conference on Environment & Health in juni 2017 in Tsjechie. In Nederland verzamelt hij de jongerenstem op het gebied van milieu en gezondheidsissues.

European Environment and Health Process

Het European Environment and Health Process, met de daarbij horende vijfjaarlijkse Ministerial Conference on Environment & Health, is in het leven geroepen om belangrijke milieu- gezondheidsvraagstukken waar we vandaag de dag mee kampen op Europees niveau aan te pakken. Het gaat dan om thema’s als de luchtkwaliteit, water en sanitatie, ziektes als gevolg van asbest en chemisch afval, klimaatverandering, etc.

Sinds de Jaren 80 hebben Europese landen een proces opgezet om de meest significante milieudreigingen voor de menselijke gezondheid te verminderen. Dit resulteerde in een vijfjaarlijkse ministeriële Environment and Health conferentie, gecoördineerd door de WHO (World Health Organisation) Europe.

Tijdens deze conferenties worden verschillende sectoren bij elkaar gebracht om gezamenlijk te praten over Europees beleid en acties op het gebied van milieu en gezondheid. De laatste ministeriële conferentie vond plaats in Parma in 2010, hier kwam de Parma Declaration uit voort, een document waarin 53 Europese lidstaten zich binden aan tijdsgebonden afspraken en doelen op het gebied van milieu en gezondheid. Dit met als doel de steeds meer toenemende gezondheidsissues als gevolg van milieubedreigingen te verminderen de komende jaren. De afspraken uit de Parma Declaration gelden voor de periode 2010-2016. Om dit proces goed te monitoren en stroomlijnen, is de European Environment and Health Task Force (EHTF) opgericht. Ook is er een European Environment and Health Youth Coalition, die er zorg voor draagt dat betekenisvolle jongerenparticipatie tijdens dit traject gewaarborgd wordt.  

Wil je met Jongerendelegatielid Daniel in contact komen of hem volgen in zijn bezigheden? Hier vind je zijn contactgegevens!

Updates Environment & Health

zondag 2 oktober 2016
Getting startedPrint | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen