logo Jongerenvertegenwoordigers

Finalist Fleur van Lit (20 jaar), Delft


Fleur van Lit is één van de twee finalisten voor Jongerenvertegenwoordiger Algemene Vergadering naar de VN. Dit is wat zij jou wil vertellen!

Tegen wie neemt Fleur het op? Lees hier meer over Jahkini Bisselink


Wil je op Fleur stemmen? Je kunt hier stemmen


 

Wat wil jij als Jongerenvertegenwoordiger gaan doen? 

Jongeren een stem geven! Alle jongeren een stem geven. Als Jongerenvertegenwoordiger ga ik juist ook op zoek naar degenen die nu niet gehoord worden. En dan niet alleen jonge vrouwen of jongeren met een andere culturele achtergrond, maar ook het tienermeisje dat met een kind thuis zit of de jongen die uit huis geplaatst is. We leven in een ingewikkelde wereld. Als we die vooruit willen brengen, hebben we alle sterke ideeën en oplossingen en ieder individu nodig. We kunnen niets en niemand negeren. Het maakt mij niet uit wie je bent. Als jij een goed idee hebt, moet je gehoord worden. Daar wil ik me als Jongerenvertegenwoordiger voor inzetten.

 

Hoe kom jij achter de ideeën en meningen van jongeren?

Natuurlijk ga ik het land in om gastlessen te geven op diverse scholen. Maar zo bereik ik niet iedereen. Door bijvoorbeeld een VN-app wil ik jongeren informeren over de VN én ze de gelegenheid geven met mij en met elkaar in discussie te gaan. Zo kan iedereen zich laten horen. Ook de jongeren bij wie ik niet op school kom. En ook de jongeren die anders niet gehoord worden.

 

Waarom zou een jongere op jou moeten stemmen?

Jongeren die op mij stemmen kunnen verwachten dat ze gehoord worden. Ongeacht geslacht, opleiding of achtergrond. Ze kunnen verwachten dat ik naar hen luister en dat ik hen een stem geef.

 

Wat lijkt jou het leukst om te gaan doen als Jongerenvertegenwoordiger?

Als Jongerenvertegenwoordiger kun je je bezighouden met de écht belangrijke dingen in de wereld. En dat terwijl je nog zo jong bent en studeert. Dat is toch tof?! Nog mooier vind ik echter dat je ook andere jongeren kan inspireren, stimuleren en faciliteren om met de wereld om hen heen bezig te zijn. Door naar jongeren te luisteren en hun meningen en ideeën mee te nemen, kunnen ook zij bijdragen aan verandering en ontwikkeling in de wereld.

 

Wat lijkt jou het minst leuk om te gaan doen als Jongerenvertegenwoordiger?

Keuzes maken! Als Jongerenvertegenwoordiger komt er ontzettend veel op je af en heb je zoveel evenementen, scholen, bijeenkomsten etc. waar je heen kunt gaan. Je zou het allemaal willen doen, maar helaas ben ook ik (ik geef het toe…) geen wonderwoman en kan ik het niet allemaal tegelijk doen. Bijeenkomsten afzeggen of afwijzen lijkt me het minst leuk; je zou met iedereen in gesprek willen gaan!

 

 

 

Stemmen

Yes, heb je je keuze gemaakt?! Stem hier op je favoriet!


Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen