logo Jongerenvertegenwoordigers
Nacht van de VN 2013

Grote Zaal


 KICK-OFF// 18.45 - 19:00
Opening door Peter van der Vliet, directeur Multilaterale Organisaties en Mensenrechten (Buitenlandse Zaken) en Luce van Kempen (voorzitter NJR).

VN-JONGERENVERKIEZING: PITCHES // 19:00 - 19:30
De finalisten in de verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering van de VN en de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling willen jou overtuigen waarom zij de beste kandidaten zijn voor deze topfuncties. Luister naar hun pitches en stem!

IS ONS VOEDSELSYSTEEM OVER DE DATUM? // 19:45 - 20:30
Obesitasepidemie hier, hongersnood daar. Uitstoot van broeikasgassen, ontbossing, vervuilde bodems. Met 9 miljard mensen in 2050 en de gevolgen van klimaatverandering is ons voedselsysteem simpelweg niet langer houdbaar. Ingrid Jansen (Voorzitter Vakbond Varkenshouders), Maarten Biermans  (Head Sustainability Policy & Dialogue Rabobank), Herman Lelieveldt (politicoloog, auteur De Voedselparadox) en Helen Kraunstauber (oprichter Food Cabinet) nemen je mee in hun oplossingen voor het supercomplexe wereldvoedselvraagstuk.

IN HET CENTRUM VAN DE MACHT // 20:45 - 21:30
Na een succesvolle campagne neemt Nederland in 2018 plaats in de VN-Veiligheidsraad. Wat doet die Veiligheidsraad nu precies en waarom willen we daar zo graag aanschuiven? Gaat het vooral om aanzien, of geeft het ons ook echt invloed? Wat wil Nederland bereiken in het jaar dat we er in zitten? En wat zouden onze prioriteiten moeten zijn? Met Marriët Schuurman (Buitenlandse Zaken), Ron Ton (Clingendael), Christoffer Jonker (Defensie) en Simone Filippini (NVVN). 

VN-JONGERENVERKIEZING: UITSLAG// 21:35 - 22:00
Het is zover, de stemmen zijn geteld! Een spannend moment, want nu horen we wie de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordigers worden. Maar voor het zover is, nemen we afscheid van de afzwaaiende jongerenvertegenwoordigers: Sahar Afzal (Algemene Vergadering van de VN) en Max van Deursen (Duurzame Ontwikkeling), die hun functie van twee jaar er na deze avond alweer op hebben zitten.

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA VAN DE KLEINE ZAAL, DE STUDIO en DE EXPO.


Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen