logo Jongerenvertegenwoordigers

Nacht van de VN - Expo


DE LAATSTE NACHT? //  19:45-20:30
Samen met: PAX
Kim Jong-un en Donald Trump spelen wereldrecordje nucleair ver plassen. Dagelijks worden we opgeschrikt door dreigementen. De Noord-Koreanen lanceren nieuwe kernproeven als ontbijt. Daarmee wordt de angst voor een kernoorlog plotseling weer reëel. Hoe serieus is die dreiging van kernwapens eigenlijk echt? Is die dreiging überhaupt ooit weg geweest, of waren we gewoon in slaap gesust? En als het echt fout gaat… was dit dan de Laatste Nacht? Met onder andere Selma van Oostwaard (PAX).

WARFARE 2040 // Expo 20:45 - 21:30
Stel: het is 2040. We verplaatsen ons in veilige zelfrijdende auto’s. De thermostaat regelt zichzelf. Zwaar lichamelijk werk doen robots. Klinkt goed toch? Maar wat betekent technologie voor oorlogsvoering? Moeten we bang zijn voor de ‘Killer Robots’ van de toekomst? Of lopen we met onbemande drones en automatisch schietende systemen vandaag al gevaar? En welke maatregelen moeten we dan nemen om erger te voorkomen? Met Amir Sabirovic (ondernemer ‘Robotisering’ en ‘Big Data’) en Björn de Heer (Luitenant-Kolonel, ministerie van Defensie).

AAN TAFEL!  // Expo 22:00 – 22:45
Samen met: Rabobank Foundation en WORLD=U
Niks doet de gemoederen soms zo hoog oplopen als het voedsel dat we eten. De maaltijd bepaalt het ritme van onze dag, wat we in onze mond stoppen vormt onze identiteit, en hoe we ons voedsel produceren legt bloot hoe we met de aarde omgaan. Hier krijg je het voedsel van de toekomst geserveerd op een bedje van pittige dialoogvragen. Sta jij erbij stil welke weg jouw eten aflegt voordat het op je bord ligt? Laat je verrassen, laat smaken verschillen en schuif aan!

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA VAN DE GROTE ZAAL, DE KLEINE ZAAL EN DE STUDIO.

 

 

 

 

 

 


Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen