logo Jongerenvertegenwoordigers
Nacht van de VN 2013

Studio


A TRIP DOWN EQUALITY LANE // 19:45 - 20:30
Samen met: Girls Rights Watch / Plan Nederland
Ben jij stiekem ook alweer toe aan vakantie? Dan is dit jouw geluksdag! De Girls Rights Watch neemt je vanavond mee op reis. Dompel jezelf onder in de lokale culturen en wetten van landen ver weg én dicht bij huis. De vraag is dit keer niet wat je mee neemt op reis, maar wat neem je mee terug naar huis? Dat is ongetwijfeld een andere kijk op ongelijkheid.

WERKEN VOOR DE VN: INTERVIEWS // 20:45 - 21:30
Ambitie om de wereld te veroveren? Zorg dan dat je deze sessie niet mist! Professionals vertellen over hoe zij zich in hun werk inzetten voor de doelstellingen van de VN. Wat doen ze op een ‘gewone’ werkdag, hoe zijn ze op deze plek terecht gekomen en wat willen ze bereiken? Met onder andere Martijn Engels (Buitenlandse Zaken), Krista van den Berg (UNICEF), Lucien Back (NVVN) en een veteraan.

FILOSOFISCH CAFE: VRIJHEID VAN MENINGSUITING // 22:00 - 22:45
Samen met: Nationale UNESCO Commissie
Is vrijheid van meningsuiting een recht, of ook een verantwoordelijkheid? Is het een begrensde of grenzeloze vrijheid? Bestaat het recht om te kwetsen en welke rechten hebben de gekwetsten dan? En hoe werkt dat als die vrijheid van meningsuiting lijkt te botsen met andere vrijheden, zoals de vrijheid van religie? Vincent Wintermans (Nationale UNESCO Commissie) opent het café, waarna de filosofen Judith Vega en Mihai Martoiu Ticu met elkaar en met jou inhoudelijk all-the-way gaan rond vrijheid van meningsuiting. 

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA VAN DE GROTE ZAAL, DE KLEINE ZAAL EN DE EXPO.


Print | Disclaimer | Naar boven |   Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen